16. okt, 2022

Recepten

Cocktails met LAMMICELLO:

  LAMMICELLO – GIN COCKTAIL

30 ml Lammicello / 45 ml Gin / 15 ml citroensap / Spuitwater / Citroen

Hoe maak je een Lammicello – Gin Cocktail?

Vul een cocktailshaker met ijs, voeg de Gin, Lammicello en citroensap toe. Schud het geheel ongeveer 10 tot 15 seconden en serveer de cocktail uit in een longdrinkglas. Plaats enkele ijsblokjes in het glas en vul het vervolgens af met spuitwater. Geniet van deze heerlijke zomerse cocktail! 

  LAMMICELLO SCROPPINO

30 ml Lammicello / 60 ml Prosecco / Vanille ijs (2 scheppen) / Citroen

Hoe maak je een Lammicello Scroppino?

Voor dit recept heb je een blender nodig. Vul de blender met twee schepjes ijs en voeg de Prosecco en Lammicello toe. Laat de blender zijn werk doen totdat het geheel goed gemixt is. Serveer de Scroppino uit in een champagne glas en versier het met een citroenschil. Smakelijk!

ITALIAANSE LAMMICELLO MARGARITA

60 ml Lammicello / 60 ml Tequila / 60 ml Limoen sap / 60 ml citroen sap / Afvullen met bruiswater

Hoe maak je een Lammicello Margarita?

Neem een cocktailshaker en vul deze met alle ingrediënten (behalve het spuitwater). Voeg een paar ijsblokjes toe en shake het geheel 10 tot 15 seconden krachtig. Serveer het geheel in een Margarita glas en voeg nog een scheutje bruiswater toe. Garneer het geheel met een citroenschil.

Cocktails met LAMMI GOLD:

DIRTY LAMMI

60 ml sprite / 120 ml Lammi Gold / 240 ml fanta / schijfje sinaasappel (garnering)

Hoe maak je een Dirty Lammi?

Deze cocktail heeft een relatief eenvoudige bereidingswijze. Vul een cocktailglas met ijs zodat dit gekoeld wordt. Meng de sprite, fanta en Lammi Gold in een apart glas tot 1 geheel. Vervang het ijs in het gekoelde glas met nieuw ijs en vul het glas met de drank. Garneer de drank met een schijfje appelsien/limoen.

LAMMI MULE

45 ml Lammi Gold / 120 ml gemberbier / 1⁄2 limoen in 2 partjes / Ijs / gekonfijte gemberblokjes, gemberschijfjes,.. (eigen keus)

Hoe maak je een Lammi Mule?

Vul een koperen mok met ijsblokjes. Schenk hierna de Lammi Gold erbij. Knijp de 2 partjes limoen uit boven de mok en bewaar ze apart. Wanneer van toepassing, doe de gemberblokjes/schijfjes in de mok. Vul aan met het gemberbier en roer goed door. Gebruik de partjes limoen als garnering.

LAMMI TONIC

45 ml Lammi Gold / 150 ml tonic / citroenschil (garnering)

Hoe maak je een Lammi Tonic?

Vul een Bourgogne of groot rode wijnglas met ijs. Voeg daarbij de Lammi Gold en vervolgens de tonic; let erop dat je de tonic rustig en zo dicht mogelijk bij het ijs inschenkt (zo bewaar je het bruisende karakter). Garneer eventueel met een lange, sierlijke citroenschil.

Cocktails met LAMMI Orange:

LAMMI SPRITZ

60 ml Lammi Orange / 90 ml tonic of prosecco / 30 ml sprite / schijfje sinaasappel (garnering)

Hoe maak je een Lammi Spritz?

Snijd 1 schijfje sinaasappel af (per persoon). Vul een groot wijnglas met de ijsblokjes. Schenk de prosecco, Lammi Orange en het koolzuurhoudende water in het glas. Serveer de Lammi Spritz met het schijfje sinaasappel.

LAMMI FRUITY

80 ml Lammi Orange / 150 ml pompelmoessap / sprite / takje rozemarijn

Hoe maak je een Lammi Fruity?

Vul een aperitiefglas met ijs. Meng de Lammi Orange en het pompelmoessap in een aparte beker/glas. Schenk de mix in het aperitiefglas. Vul dit aan met de sprite tot gewenst niveau. Garneer met een takje rozemarijn. En voilà, de Lammi Fruity.

LAMMI ORANGE-STRAWBERRY

verse basilicumblaadjes / 70 gram aardbeien (plus meer voor garnering) / 1 theelepel kristalsuiker / 30 ml Lammi Orange / 90 ml prosecco / schijfje sinaasappel

Hoe maak je een Lammi Orange-Strawberry?

Vul een aperitiefglas met ijs. Doe de basilicumblaadjes in een shaker. Pureer de basilicum 3 tot 4 keer om de sappen vrij te maken en de basilicumsmaak in je drankje te verbeteren. Zorg ervoor dat je ze niet tot pulp pureert. Leg de aardbeien erop en bedek met de suiker. Pureer de aardbeien met de suiker en basilicum tot een smeuïg papje. Voeg dit toe aan het glas en vul vervolgens aan met de prosecco. Last but not least, versier je glas met een aardbei en een schijfje sinaasappel.